• Latest News

    Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

    Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ με τη στήριξη μόνο της συμπολίτευσης

    Καταψήφισε όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου η ΝΔ η οποία προκάλεσε και ονομαστική ψηφοφορία. Ποιες ρυθμίσεις υπερψήφισαν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, ποια ρύθμιση καταψήφισαν όλα τα κόμματα

    Με τις ψήφους μόνο της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αλλά και με δεκάδες απουσίες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των ΜΜΕ και την είσοδο της ΕΡΤ στο ψηφιακό πεδίο.
    Το νομοσχέδιο υπερψήφισε το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με εξαίρεση τον Δημήτρη Τσιρώνη ο οποίος απουσίαζε αλλά έστειλε επιστολική ψήφο με την οποία δήλωσε την πρόθεσή του να στηρίξει το νομοσχέδιο. Η ΝΔ καταψήφισε όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου και ζήτησε, μάλιστα, τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας σε 35 από τα 58 άρθρα.
    Το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι υπερψήφισαν, πάντως, τις ρυθμίσεις που αφορούν την δημοπράτηση των αδειών. Όλα τα κόμματα καταψήφισαν επίσης τη ρύθμιση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, με την οποία παύονται τα μέλη του ΕΣΡ και των υπολοίπων ανεξαρτήτων αρχών των οποίων έχει λήξει η θητεία.
    Αντίθετα υπερψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία (πλην της Ένωσης Κεντρώων που δήλωσε «παρών») η τροπολογία του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη για την πρόσληψη επιπλέον 1.000 έως 2.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών με κονδύλια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων προκειμένου να αναπληρωθούν τα κενά στα σχολεία.

    ΠΗΓΗ

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ με τη στήριξη μόνο της συμπολίτευσης Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top