• Latest News

    Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

    «Είσαι ευτυχής Αλέξη;»

    Με αυτή τη διφορούμενη ερώτηση προς τον Αλέξη Τσίπρα φέρεται η Άγκελα Μέρκελ να προσπάθησε να ολοκληρώσει τη χθεσινή "μίνι" σύνοδο κορυφής για το προσφυγικό, στην οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός εμφανίζεται να διατυπώνει συνεχώς αντιρρήσεις. Το ρεπορτάζ είναι της γερμανικής Die Welt.

    Όπως γράφει η εφημερίδα, αν και η συμφωνία 17 σημείων που υιοθετήθηκε χθες είχε ως στόχο τον συντονισμένο έλεγχο της προσφυγικής ροής εν όψει μάλιστα του χειμώνα, η ατμόσφαιρα στην ΕΕ είναι τόσο δραματική που, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα, θεωρήθηκε ως επιτυχία μόνο και μόνο το γεγονός ότι έχει μείνει ακόμη ανοιχτός ο δίαυλος διαλόγου στις Βρυξέλλες.

    Η ίδια εφημερίδα αποκαλύπτει και διάφορα χαριτωμένα στιγμιότυπα από τις διαπραγματεύσεις και τις πιέσεις που δέχθηκε η Ελλάδα για να συναινέσει στην υποδοχή 50.000 προσφύγων.

    «Στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα η καγκελάριος Μέρκελ είναι καλά εξασκημένη», παρατηρεί ο αρθογράφος. «Είναι ο λόγος που κράτησε την υπομονή της μέχρι τέλους, όταν ο Αλέξης Τσίπρας εξέφραζε συνεχώς αντιρρήσεις μέχρι αργά το βράδυ. Κάποια στιγμή το δείπνο ολοκληρώθηκε, η τελική ανακοίνωση είχε αλλάξει πολλές φορές, και τότε η καγκελάριος ρώτησε τον έλληνα πρωθυπουργό: 'Είσαι ευτυχής Αλέξη;».

    Σε ένα άλλο σημείο του άρθρου επισημαίνεται ότι μετά τις ελληνικές υποχωρήσεις η καγκελάριος εκθείασε πολλές φορές την Ελλάδα, όταν λίγο νωρίτερα πολλοί ευρωπαίοι εταίροι θεώρησαν τη χώρα ως την πραγματική αιτία του προβλήματος.

    Ο γερμανός δημοσιογράφος συνεχίζει τις παρατηρήσεις του γράφοντας ότι «η συμφωνία της Κομισιόν αναγιγνώσκεται και ως μια οδηγία ενός ψυχολόγου που κάνει ομαδική ψυχοθεραπεία στους συμμετέχοντες».

    Με στοιχεία από Deutsche Welle
    http://www.koutipandoras.gr/article/153980/eisai-eytyhis-alexi

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: «Είσαι ευτυχής Αλέξη;» Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top