• Latest News

    Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

    Στρατόπεδο γίγας για 50.000 πρόσφυγες στην Αθήνα

    Κέντρο υποδοχής για 50.000 πρόσφυγες στην Αθήνα επιθυμεί η Κομισιόν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel.

    Mεταφορά των hot spot για τους πρόσφυγες από τη Λέσβο και την Κω σε ένα μεγάλο κέντρο στην Αθήνας, υπό τη διοίκηση της Frontex και της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες επιθυμεί η Κομισιόν, σύμφωνα με το γερμανικό Spiegel. Στο δημοσίευμα πάντως επισημαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει εκφράσει ήδη τις επιφυλάξεις της.

    Η θέση της Κομισιόν -πάντα κατά το περιοδικό- είναι τμήμα των προτάσεων για άμεσα μέτρα με τα οποία προσέρχεται ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη σύνοδο για το προσφυγικό μεταξύ ηγετών χωρών της ΕΕ και βαλκανικών χωρών που έχει συγκαλέσει για την Κυριακή.

    Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ότι στην Ελλάδα ήδη γίνεται η συντεταγμένη καταγραφή των προσφύγων και η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά οι περισσότεροι εκ των 4.000 προσφύγων που καταφθάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά δεν υποβάλλουν αίτηση ασύλου - από φόβο μήπως απελαθούν ή σταλούν σε μια ευρωπαϊκή χώρα στην οποία δεν θέλουν να ζήσουν.

    Το κύριο πρόβλημα ωστόσο, σύμφωνα με το Spiegel, είναι ότι τα ελληνικά νησιά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κύμα των προσφύγων και για αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να μεταθέσει την πρώτη υποδοχή των προσφύγων από τους υπερβολικά επιβαρημένους δήμους Λέσβου και Κω στην ηπειρωτική χώρα.

    Ετσι θα πρέπει να δημιουργηθεί σε πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις στην Αθήνα ένα τεράστιο κέντρο για 40-50.000 ανθρώπους, το οποίο θα διοικείται από υπαλλήλους της Frontex και την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

    «Ο Γιούνκερ και η Μέρκελ πρέπει ακόμη να πείσουν την ελληνική κυβέρνηση για αυτό το σχέδιο. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φοβάται ότι hot spot με τόσους πολλούς πρόσφυγες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν άσχημες εικόνες που θα έμοιαζαν με στρατόπεδα συγκέντρωσης. Πέραν αυτού μια εισβολή ξένων υπαλλήλων θα ξυπνούσε σε πολλούς Ελληνες αναμνήσεις από την κρίση χρέους και τη μισητή τρόικα», αναφέρει το Spiegel.
    ΠΗΓΗ

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Στρατόπεδο γίγας για 50.000 πρόσφυγες στην Αθήνα Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top