• Latest News

    Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

    Μαθητές: στις 2 Νοέμβρη πλημμυρίζουμε τους δρόμους! Η ΟΛΜΕ στηρίζει με στάση εργασιας.

    ΚΑΛΕΣΜΑ 15ΜΕΛΩΝ – 5ΜΕΛΩΝ και Συντονιστικών Αγώνα Σχολείων:
    2 Νοέμβρη πλημμυρίζουμε τους δρόμους!
    24 Οκτωβρίου 2015
    Νέα χρονιά σε νέες τάξεις και με νέους συμμαθητές, με νέες προσπάθειες, σκέψεις και ιδέες!
    Νέα χρονιά και σε πολλά σχολεία έχουν ξεκινήσει ήδη κινητοποιήσεις γιατί αντιμετωπίζουμε παλιά και νέα προβλήματα.
    Νέα χρονιά και αντί να χάσουμε τον ύπνος μας, θα τους κάνουμε να μας βλέπουν στον ύπνο τους.
    Να ενωθούμε, να συντονιστούμε, να γίνουμε ΕΝΑ!
    Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.
    Να ακουστεί η φωνή μας σε όλα τα σχολεία, τις πόλεις, παντού!
    Γιατί τα σχολεία μας δεν έχουν τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν. Δεν έχουν καθηγητές – βιβλία – υποδομές – εργαστήρια.
    Γιατί δεν πάει άλλο οι γονείς μας να πληρώνουν για φροντιστήρια, ιδιαίτερα ακόμα και για τη λειτουργία των σχολείων μας.
    Γιατί δεν πάει άλλο να τρελαινόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ για ένα απολυτήριο με συνεχόμενες εξετάσεις και αβέβαιο μέλλον.
    Γιατί θέλουμε :
    Ένα σχολείο που όλοι θα μορφωνόμαστε το ίδιο, ένα σχολείο χωρίς ανισότητες, χωρίς εμπόδια για τους μαθητές.
    Ένα σχολείο που θα δίνει ολόπλευρη γνώση και όχι παπαγαλία, σκόρπιες γνώσεις και ακόμα και αυτές με το σταγονόμετρο.
    Ένα σχολείο στο οποίο θα είμαστε δημιουργικοί και όχι αριθμοί ονομάτων για τα απουσιολόγια.
    Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, που δεν θα κοιτάει την τσέπη των γονιών μας, για παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα.
    Δεν θα κάτσουμε στα «αυγά» μας, όπως θέλει και η σημερινή κυβέρνηση που συνεχίζει από κει που το άφησαν οι προηγούμενες, τώρα μάλιστα που εφαρμόζουν μαζί με τους συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού νέα μνημόνια που έχουν και μέτρα για την παιδεία.
    Δεν τους χαρίζουμε τα όνειρά μας!Θα μας βρουν απέναντί τους!
    Συνεχίζουμε, εξαπλώνουμε τις αγωνιστικές δραστηριότητες που έχουν ξεκινήσει σε πολλά σχολεία της χώρας, για να δυναμώνει ο αγώνας μας, να γίνονται γνωστά τα αιτήματά μας.
    Συζητάμε σε κάθε τάξη και κάθε σχολείο. Δυναμώνουμε τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, τη διεκδίκηση για όλα αυτά που έχουμε ανάγκη.
    Συντονίζουμε τη δράση μας σε κάθε γειτονιά, πόλη, πανελλαδικά!
    Τα μαθητικά συμβούλια και η λειτουργία τους είναι δική μας υπόθεση! Δεν αφήνουμε διευθυντές και υπουργείο να παρεμβαίνουν στη λειτουργία τους, στις συνελεύσεις μας, στις αποφάσεις που παίρνουμε.
    Αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί κάθε προσπάθεια απειλών και τιμωρίας μαθητών ή σχολείων που συζητούν και αποφασίζουν να μη συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση και να αγωνιστούν.
    2 Νοέμβρη καταλήψεις στα σχολεία, όλοι στους δρόμους και συνεχίζουμε…
    Είμαστε πολλοί, να γίνουμε περισσότεροι. Δε σταματάμε!
    Ενώνουμε τη φωνή και τη δράση μας με τους αγωνιστές καθηγητές, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φοιτητές και σπουδαστές που αγωνίζονται κόντρα στην πολιτική που χτυπάει τα δικαιώματά μας .
    Το μέλλον μας δεν χωράει στις ουρές της ανεργίας, στις ακριβές σπουδές, στη δουλειά χωρίς δικαιώματα.
    ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
    • Το Υπουργείο και η Κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ΤΩΡΑ χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Να αντιμετωπιστούν τα κενά, οι ελλείψεις σε καθηγητές, να δοθούν λεφτά για αναλώσιμα, υποδομές και ό,τι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας. Να δοθούν όλα τα βιβλία που λείπουν. Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας. Να δοθεί δωρεάν το βιβλίο των Αγγλικών.
    • Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις, να μην καταργούν – συγχωνεύουν σχολεία και τμήματα. Κάθε τμήμα να έχει 20 μαθητές για να μπορεί να γίνεται μάθημα.
    • Δωρεάν και ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας.Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές.
    • Στα τσακίδια τα μνημόνιά τους. Στα τσακίδια οι νόμοι τους για το «Νέο Λύκειο» και το «Νέο επαγγελματικό λύκειο».
    • Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε και οι εξετάσεις να γίνονται μετά το τέλος του Λυκείου.
    • Η πρακτική άσκηση στα ΕΠΑΛ να είναι ενταγμένη στην μάθηση. Πτυχίο στα 3 χρόνια και κατάργηση κάθε εμποδίου στην άσκηση επαγγέλματος. Να καταργηθεί το έτος μαθητείας.
    • Να διοριστούν μόνιμοι καθηγητές για να καλυφτούν οι ανάγκες των σχολείων μας
    • Διεκδικούμε Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους.
    Ο.Λ.Μ.Ε.

    Ερμού & Κορνάρου 2
    ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
    Aθήνα, 30/10/15
    ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ

    Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με παλιά και νέα προβλήματα, με αποτέλεσμα μαθητές και γονείς να αντιμετωπίζουν δραματικές καταστάσεις: χιλιάδες κενά, Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα που δεν διδάσκονται, αποκλεισμοί μαθητών από τμήματα των ΕΠΑΛ, τραγικές ελλείψεις σε υποδομές με αποτέλεσμα πολλά σχολεία να πλημμυρίσουν και μαθητές να κινδυνέψουν, ενώ οι γονείς για ακόμα μια χρονιά καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη όχι μόνο για φροντιστήρια, αλλά και για υλικά, ακόμα και για την λειτουργία των σχολείων μας.
    Σχολεία από όλες τις μεριές της Ελλάδας παίρνουν αποφάσεις για αγωνιστικές δράσεις και συλλαλητήρια σε όλη την χώρα στις 2 Νοέμβρη και καλούν σε αγωνιστικό συντονισμό.
    Συνάδελφοι, τα προβλήματα των μαθητών είναι και δικά μας προβλήματα. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας, αγώνας για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
    Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κηρύσσει στάση εργασίας διευκολυντικού χαρακτήρα στις 2 Νοέμβρη από τις 11.00 έως τις 14.00 και καλεί σε μαζική συμμετοχή όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας για την επιτυχία αυτής της κινητοποίησης. Παράλληλα, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δηλώνει την έμπρακτη αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των μαθητών και των γονιών και καλεί τις ΕΛΜΕ να πάρουν όλες εκείνες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες που θα στηρίξουν τον αγώνα των μαθητών.
    Για το ΔΣ της ΟΛΜΕ

    Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

    Ελένη Ζωγραφάκη – Τελεμέ Νίκος Παπαχρήστος

     mathitesantikapit



    Μαθητικές πορείες και καταλήψεις!

    Μαθητικές πορείες και καταλήψεις οργανώνονται τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη σε όλη την Ελλάδα, με τους μαθητές να καλούν σε γενικό ξεσηκωμό.
    Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, μαθητές από εκατοντάδες σχολεία δεν έκατσαν με σταυρωμένα χέρια, δε συμβιβάστηκαν με την άθλια κατάσταση στα σχολεία και τα σπίτια τους και πήραν πάνω τους την οργάνωση του αγώνα. Συζήτησαν μεταξύ τους τα αιτήματά τους, μπήκαν μπροστά για να οργανωθεί η πάλη τους, έβγαλαν καλέσματα, οργάνωσαν Γενικές Συνελεύσεις και πολύμορφες κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους!
    Σύμφωνα με δημοσίευμα του 902.gr στην Καλαμάτα, την προηγούμενη βδομάδα πραγματοποιήθηκε μεγάλη μαθητική κινητοποίηση, που οργανώθηκε από 15μελή και 5μελή των σχολείων της πόλης, για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε καθηγητές, βιβλία, καθώς και για τα προβλήματα στις κτιριακές υποδομές. Η πορεία κατέληξε στο Δημαρχείο, όπου ακολούθησε συναυλία.
    Στην Ηλιούπολη, οι μαθητές προχώρησαν σε μια μαχητική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης, απαιτώντας να δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολεία τους, ενώ σε Ίλιον, Αγ. Αναργύρους και Περιστέρι έχουν συγκροτηθεί τοπικά Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων, που καλούν σε κινητοποίηση, αύριο Παρασκευή, στη 1 το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας και στο συλλαλητήριο στις 2 Νοέμβρη στα Προπύλαια.
    Μαθητική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χτες και από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου των Ιωαννίνων, ως απάντηση στον αυταρχισμό που εκφράστηκε την προηγούμενη βδομάδα, με αποβολές μαθητών που διεκδίκησαν να καλυφτούν τα κενά στο σχολείο και να δοθούν δωρεάν τα βιβλία. Οι μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 2 Νοέμβρη.
    Αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα πολλά παραδείγματα...
    Όλη αυτή η αγωνιστική δραστηριότητα έχει κάνει τους μαθητές πιο δυνατούς, για να συνεχίσουν πιο μαχητικά τον αγώνα τους. Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 2 Νοέμβρη, με μαθητικές πορείες και καταλήψεις σ' όλη την Ελλάδα.

    Στην Αθήνα, το ραντεβού είναι στις 12.00 στα Προπύλαια και καλούν ήδη δεκάδες σχολεία από:
    Πατήσια, Κυψέλη, Αμπελόκηπους, Παγκράτι, Κολωνό, Σεπόλια, Καισαριανή, Ηλιούπολη, Υμηττό, Βύρωνα, Αργυρούπολη, Μπραχάμι, Καλλιθέα, Ν. Σμύρνη, Ν. Ιωνία, Ν. Ηράκλειο, Ν. Φιλαδέλφεια, Περιστέρι, Ίλιον, Αγ. Αναργύρους, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Πειραιά, Νίκαια, Κορυδαλλό, Κερατσίνι, Πέραμα, Σπάτα, Παλλήνη.

    Μέχρι στιγμής, έχουν προγραμματιστεί για τις 2 Νοέμβρη συλλαλητήρια στις εξής πόλεις:

    Στη Θεσσαλονίκη, στις 12.00, στο άγαλμα Βενιζέλου.

    Στα Γιάννενα, στις 11.00, στην Ακαδημία.

    Στην Πάτρα, στις 10.30, στην πλατεία Γεωργίου.

    Στη Λάρισα, στις 12.00, στο 1ο Λύκειο Λάρισας.

    Στην Καλαμάτα, στις 12.00, στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

    Στην Καρδίτσα, στις 12.00, στην κεντρική πλατεία.

    Στην Άρτα, στις 11.00, στην πλατεία Κιλκίς.

    Στην Πρέβεζα, στις 11.00, στο Πυροβολικό.

    Στη Βέροια, στις 12.00, στην πλατεία Δημαρχείου.

    Στις Σέρρες, στις 12.00, στην πλατεία Ελευθερίας.

    Στην Καστοριά, στις 11.00, στην περιοχή Λύκεια.

    Στην Κοζάνη, στις 12.00, στην κεντρική πλατεία.

    Στα Τρίκαλα, στις 12.00, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

    Στη Λαμία, στις 11:00 στην πλατεία Πάρκου

    Στο Ηράκλειο Κρήτης στις 10.00 στην πλατεία Ελευθερίας

    Την ίδια μέρα, στους δρόμους βγαίνουν μαθητές και γονείς από τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας. Το ΔΣ της Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων καλεί, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της Δευτέρας 2 Νοέμβρη, σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο Κρήτης, αλλά και σε άλλες πόλεις που λειτουργούν τέτοια σχολεία.
    Για τα μουσικά σχολεία, η σχολική χρονιά ξεκίνησε με χιλιάδες κενές ώρες τη βδομάδα σε μουσικά μαθήματα και οι γονείς χαρακτηρίζουν τις τελευταίες προσλήψεις 164 αναπληρωτών «σταγόνα στον ωκεανό», αφού, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, είναι ζήτημα να καλύπτουν τις 3.000 από τις 25.000 ώρες που χάνονται εβδομαδιαίως. Οι γονείς ζητούν, επίσης, διασφάλιση της μεταφοράς και σίτισης των μαθητών.
    Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής
    Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 2 Νοέμβρη από τους μαθητές. «Χρειάζεται να στηρίξουμε και να διεκδικήσουμε από κοινού να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες τους. Καλούμε την ΟΛΜΕ και τοπικές ΕΛΜΕ να δείξουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των μαθητών», σημειώνει το ΔΣ της Ομοσπονδίας, που μετά τη συνεδρίασή του το περασμένο Σάββατο στην οποία εκτίμησε την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σημειώνει πως «οι αόριστες υποσχέσεις και η μη δέσμευση του υπουργού Παιδείας για την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, όπως η κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών, η έκτακτη οικονομική επιχορήγηση των σχολείων λόγω της υποχρηματοδότησης, η εύρυθμη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, η διασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς όλων των μαθητών προς και από τα σχολεία τους κ.λπ., μας υποχρεώνει να συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα τον αγώνα μας και τη δράση μας».

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Μαθητές: στις 2 Νοέμβρη πλημμυρίζουμε τους δρόμους! Η ΟΛΜΕ στηρίζει με στάση εργασιας. Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top