• Latest News

    Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

    Τελεσίγραφο των δανειστών! ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ή... καθόλου!

    Στους εκπροσώπους των δανειστών φαίνεται να προσκρούει το σχέδιο της κυβέρνησης για κλιμακωτό ΦΠΑ 6% στα φροντιστήρια και 13% στα ιδιωτικά σχολεία, όπως προέκυψε από τις συζητήσεις των δυο πλευρών στην Αθήνα. Διαβάστε αναλυτικά το παρασκήνιο...

    Οι εκπρόσωποι των δανειστών έφεραν... αντιρρήσεις στο σχέδιο, τονίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Οδηγία για την επιβολή του ΦΠΑ δεν προβλέπει την εφαρμογή μειωμένων συντελεστών στην εκπαίδευση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η υπόδειξη του κουαρτέτου υπογραμμίζει δύο επιλογές: Ή 23% ΦΠΑ παντού ή καθόλου.



    Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, λοιπόν, βρίσκεται και πάλι στο μηδέν καθώς καλείται να διαλέξει την επιβολή ΦΠΑ 23% στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες ή να ψάξει ξανά για νέα ισοδύναμα. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέο πονοκέφαλο, αφού η κυβέρνηση καλείται να αποφασίσει την επιβολή ΦΠΑ 23% στις επιχειρήσεις που παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες ή να ξεκινήσει από την αρχή και πάλι η συζήτηση για τον εντοπισμό ισοδύναμων μέτρων, ύψους άνω των 300 εκατ. ευρώ.

    Εδώ να σημειώσουμε ότι την Παρασκευή έληξε η παράταση της μη εφαρμογής του ψηφισμένου μέτρου και η νέα διορία που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών με ένα απλό δελτίο Τύπου για την αναστολή της επιβολής του φόρου.

    Πηγή: Ημερησία

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Τελεσίγραφο των δανειστών! ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ή... καθόλου! Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top