• Latest News

  Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015

  ''ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ'' (vid)

  ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
  ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
  Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε σήμερα το απόγευμα σε μεγάλη συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στην Καλαμάτα, ενώ χαιρετισμούς απηύθυνε νωρίτερα στα εκλογικά κέντρα της Λαϊκής Ενότητας στην Κόρινθο και την Τρίπολη.
  Ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
  «Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει την ακύρωση όλων των μνημονίων, την διακοπή αποπληρωμήςτου χρέους και τη διαγραφή του, την στήριξη μισθών και συντάξεων, τον τερματισμό της λιτότητας και της φορολεηλασίας στα μικρομεσαία εισοδήματα, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ για όλα τα φυσικά πρόσωπα, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μηδενικό ή μονοψήφιο ΦΠΑ για όλα τα είδη πλην τα υπερπολυτελείας, ακύρωση των αντιαγροτικών μέτρων του τρίτου μνημονίου,σει εθνικοποίηση των τραπεζών, σεισάχθεια στα ιδιωτικά χρέη, τερματισμό των ιδιωτικοποιήσεων και της εθνικής υποτέλειας, σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι αδύνατο να εφαρμοσθεί στην Γερμανική οικονομική και κοινωνική φυλακή που αποκαλείται ευρωζώνη. Μας λένε δραχμιστές. Δεν έχουμε φετίχ το νόμισμα. Άλλοι έχουν θρησκεία το ευρώ και είναι έτοιμοι να θυσιάσουν στο όνομά του τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό».
  Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, απαντώντας στις κατηγορίες περί διάσπασης και δραπέτευσης που απηύθυνε στη Λαϊκή Ενότητα ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε:
  «Ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του διέσπασε τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι εμείς που στηρίζαμε τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτός που δραπέτευσε και πέρασε στην απέναντι μνημονιακή όχθη και όχι εμείς που μένουμε προσηλωμένοι στους αντιμνημονιακούς στόχους μας. Είναι εντυπωσιακό ότι τώρα ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε από το τρίτο μνημόνιο ως αναγκαίο κακό, στο τρίτο μνημόνιο ως λύση στα προβλήματα της χώρας, όπως αναφέρει τώρα σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ της Παρασκευής. Και μη χειρότερα. Ο νεομνημονιακός κατήφορος μοιάζει να μην έχει τέλος».
  Αναφερόμενος στο πραγματικό δίλημμα των εκλογών, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επεσήμανε: «Τη Δευτέρα των εκλογών τα διλήμματα της προεκλογικής περιόδου, του τύπου “Τσίπρας ή Μεϊμαράκης”, πάνε περίπατο. Στη χώρα θα υπάρχει συγκυβέρνηση της πεντακομματικής μνημονιακής παρέας με στυλοβάτες τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και με σκοπό να εφαρμόσει το τρίτο ληστρικό μνημόνιο. Πολύ πιθανό Τσίπρας και Μεϊμαράκης που διεκδικούν τώρα την πρωθυπουργία στο Γερμανικό προτεκτοράτο που λέγεται Ελλάδα, να μείνουν στον άσσο και να καταστούν τα εξαπτέρυγα ενός συναινετικού πρωθυπουργού. Η Ελλάδα της πεντακομματικής μνημονιακής συναίνεσης οδεύει σε πραγματικό εφιάλτη».
  Σε άλλο σημείο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε: «Τον εφιάλτη των μνημονίων μπορεί να τονανακόψει μόνο η Λαϊκή Ενότητα. Μόνο την Λαϊκή Ενότητα τρέμουν τα ευρωπαϊκά και τα εγχώρια κατεστημένα και μόνο τη δύναμή της φοβούνται. Αν η Λαϊκή Ενότητα βγει ισχυρή από τις κάλπες, Μέρκελ, Σόιμπλε, Γιούνκερ, Ντάισελμπλουμ και η παρέα τους θα χάσουν το χαμόγελό τους. Γιατί θα ξέρουν ότι σχεδόν “τσάμπα” κατάφεραν να βάλουν στο χέρι και τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, μαζί με τα άλλα μνημονιακά κόμματα. Γιατί θα ξέρουν ότι η δυναμική της Λαϊκής Ενότητας γρήγορα θα εμποδίσεικαι θα ακυρώσει τη μνημονιακή παγερή τάξη της εξόντωσης και της αιχμαλωσίας που ετοιμάζουν να παρατείνουν μετεκλογικά, εσαεί και ακώλυτα στη χώρα μας».
  Σε άλλο σημείο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε: «Η Λαϊκή Ενότητα ως μέτωπο αριστερών προοδευτικών δυνάμεων φιλοδοξεί να αναδειχθεί πρώτα απ' όλα σε ένα σύγχρονο μέτωπο που θα εκφράσει και θα αγκαλιάσει τη νεολαία και τις ελπίδες της. Μόνο αν η νεολαία βγει μπροστά, αγωνιστικά και πρωτοπόρα, θα μπορέσει η χώρα να δει με αισιοδοξία το μέλλον. Η Λαϊκή Ενότητα ισχυρή με τη νεολαία στην πρώτη γραμμή, μπορεί να ακυρώσει τα μνημόνια. Η νεολαία καλείται να μετάσχει μαζικά στις εκλογές. Η αποχή θα συνιστά πισώπλατη μαχαιριά στα συμφέροντά της και το μέλλον του τόπου. Αποχή σημαίνει λιτότητα και μνημόνια».
  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
  ----000kal
  ----000kal2
  ----00kal3
  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
  Προηγουμένως, ο πρόεδρος της ΛΑ.Ε, Παν. Λαφαζάνης, , κατευθυνόμενος στην Καλαμάτα, έδωσε συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη, όπου, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής για το φορολογικό σύστημα:
  “Έχουμε ένα άδικο και δυσβάσταχτο φορολογικό σύστημα, το οποίο, δυστυχώς, αντί να βελτιώνεται, συνεχώς επιδεινώνεται και προκαλεί όλο και πιο έντονα προβλήματα. Χαρακτηριστικές είναι ρυθμίσεις και κινήσεις του τελευταίου διαστήματος που προκαλούν την κοινή γνώμη”.
  “Σύμφωνα και με ανακοινώσεις συλλόγων εργαζομένων στο Υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, λίγο διάστημα πριν την παραίτηση της, ξεκίνησε σκανδαλωδώς τη γενική διάλυση τουΣΔΟΕ με αποτέλεσμα να μπαίνουν στο ''ψυγείο'' χιλιάδες ώριμες υποθέσεις, από τις οποίες θα μπορούσαν να εισπραχθούν μεγάλα ποσά”.
  “Η ψήφιση του τρίτου μνημονίου έρχεται ουσιαστικά να ολοκληρώσει μια πολιτική διάλυσης των φορολογικών υπηρεσιών, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια με τα μνημόνια. Η πρόβλεψη για την ουσιαστική διάλυση του ΣΔΟΕ αποτελεί μια πρόκληση για την ελληνική κοινωνία, διαψεύδει τις δήθεν προθέσεις για πάταξη της φοροδιαφυγής και θέτει ουσιαστικά στο ''ψυγείο'' δεκάδες χιλιάδες υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής. Η πρόβλεψη δε, για μετατροπή σε απλά πληροφοριακά δελτία, εκατοντάδων ολοκληρωμένων υποθέσεων ελέγχου που καταλογίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια φόρων, προκαλούν την ελληνική κοινωνία, τη στιγμή που μονιμοποιείται ο ΕΝΦΙΑ και αυξάνεται ο ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης”.
  Τέλος, ο Παναγ. Λαφαζάνης τόνισε την ανάγκη “να τεθεί 12.000 αφορολόγητο όριο ανά φυσικό πρόσωπο και να καταργηθεί άμεσα ο δημευτικός φόρος του ΕΝΦΙΑ” .
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ''ΨΥΓΕΙΟ'' ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗ REALNEWS ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ(20/9) ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΡΙΤΙΝΑ ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ
  ΕΡ: Τι αναμένετε από την κάλπη της Κυριακής;
   ΑΠ: Πιστεύω και περιμένω ότι θα υπάρξει ισχυρή αντιμνημονιακή αντιπολίτευση, ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Λαϊκής Ενότητας, που θα διαψεύσει τις δημοσκοπήσεις. Το «ΟΧΙ» της 5ης Ιουλίου δεν θα μείνει ούτε ορφανό ούτε άστεγο. Θα βρει πολύ ισχυρή εκπροσώπηση στη Βουλή, όχι μόνο για να αντισταθούμε στην καταιγίδα λιτότητας που έρχεται από Δευτέρα, αλλά και για να χαλάσει το πάρτι της μνημονιακής «ομοψυχίας».Με ισχυρή Λαϊκή Ενότητα θα μπει τέρμα στα μνημόνια, θα τεθούν εκ των πραγμάτων στο “ψυγείο” οι μνημονιακές πολιτικές.
  Πέραν αυτού, εκτιμώ ότι τα κόμματα του μνημονιακού τόξου θα έχουν τέτοιες απώλειες, ώστε θα αναγκάσουν τους πρωταγωνιστές της σκηνοθετημένης πόλωσης, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, να συνεργαστούν σε ένα μεγάλο συνασπισμό, όπως άλλωστε απαιτούν οι δανειστές- εντολείς τους.
  ΕΡ: Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, τι θα πράξει το κόμμα σας; Τι κυβερνητικές συνεργασίες προβλέπει και υπό ποιους όρους θα συμμετάσχει σε αυτές;
   ΑΠ: Είναι δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία. Αλλά ως ΛΑ.Ε. δεν μας αφορά. Έτσι κι αλλιώς τα μνημονιακά κόμματα διαβεβαιώνουν ότι «η χώρα θα κυβερνηθεί». Δηλαδή ότι θα συνεργαστούν με κάθε δυνατό τρόπο στην εφαρμογή του σκληρού τρίτου μνημονίου. Θεωρώ πιθανότερο τον μεγάλο συνασπισμό όχι τόσο για λόγους αριθμητικούς, όσο γιατί η σκληρότητα των μέτρων που θα εφαρμόσουν δεν αντέχεται πολιτικά. Κι είναι βέβαιο ότι θα έχουμε αποσχιστικές τάσεις, ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτονόητο ότι η ΛΑ.Ε. δεν έχει να συζητήσει συνεργασία με καμιά μνημονιακή δύναμη και υπό κανένα όρο. Εκτός, βέβαια, από έναν: ακύρωση εδώ και τώρα των μνημονίων. Ξέρετε οποιοδήποτε από τους ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ που διατίθεται να το συζητήσει;
  ΕΡ: Υπάρχουν περιθώρια για «παράλληλο πρόγραμμα» μέσα στο μνημόνιο, για να μετριαστούν οι συνέπειές του; Και περιθώρια ελιγμών στη διπλή διαπραγμάτευση που θα ακολουθήσει για την αξιολόγηση και την ένταξη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα;
   ΑΠ: Πρόκειται για αυταπάτη. Αλλά από το περασμένο Σάββατο, μετά την ανακοίνωση του Eurogroup, έγινε και πολιτική απάτη. Το Eurogroup είπε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει τίποτα να επαναδιαπραγματευτεί. Απαιτεί πλήρη τήρηση του Μνημονίου. Για να ξεκινήσει τον Οκτώβριο η πρώτη αξιολόγηση πρέπει να νομοθετηθούν 19 σφαγιαστικά μέτρα σε λίγες μέρες, και ύστερα άλλα 51 μέτρα μέχρι τέλη Νοέμβρη. Δεν υπάρχει καμιά διαπραγμάτευση, μονή ή διπλή. Όσο για το χρέος, οι μνημονιακές κυβερνήσεις κατάφεραν να το κάνουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης αποκλειστικά των ίδιων των δανειστών, Ευρωζώνης και ΔΝΤ. Το μόνο που έχουν ν’ αποφασίσουν είναι το πόσες δεκαετίες παραπάνω θα κρατήσουν τις νέες γενιές στη φυλακή του χρέους, με πρόσθετο δυσθεώρητο κόστος για τη χώρα και την κοινωνία.
  iskra

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: ''ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ'' (vid) Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
  Scroll to Top