• Latest News

    Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

    Μετά το Νταχάου, το σπίτι του βιαστή: Φιλοξενούν τους πρόσφυγες στο σπίτι του Φριτζ στην Αυστρία

    Ήταν τον Απρίλιο του 2008 όταν αποκαλύφθηκε πως ένας πατέρας στη μικρή αυστριακή πόλη Αμστέτεν βίαζε επί χρόνια την κόρη του και την κρατούσε φυλακισμένη στο υπόγειο του σπιτιού του.
    Ο 73χρονος Γιόζεφ Φριτζλ βίαζε επανειλημμένα την 11χρονη κόρη του Ελίζαμπεθ και, όταν εκείνη έγινε 18 ετών και άρχισε να προβάλλει αντιστάσεις την κλείδωσε στο υπόγειο του σπιτιού ενώ η σύζυγός του νόμιζε ότι η κόρη της το έσκασε από το σπίτι. Ο πατέρας απέκτησε με την κόρη του επτά παιδιά.
    Σήμερα, ο Φριτζλ βρίσκεται στην φυλακή στην γειτονική πόλη Στάιν ενώ τα περισσότερα μέλη της οικογένειάς του νοσηλεύονται σε ψυχιατρική κλινική, αφού χάρη στην ασθένεια ενός από τα επτά παιδιά που απέκτησε με την Ελίζαμπεθ, αποκαλύφθηκε η νοσηρή πράξη του, όταν εκείνος αναγκάστηκε να μεταφέρει στο νοσοκομείο την μεγαλύτερη κόρη που απέκτησε από την αιμομικτική σχέση με την κόρη του. Τότε, οι γιατροί υποψιάστηκαν ότι κάτι ύποπτο συνέβαινε, κάλεσαν την αστυνομία και οι ειδεχθείς πράξεις του αιμομίκτη πατέρα αποκαλύφθηκαν.
    pateras-viastis-650
    Ο Γιόζεφ Φριτζλ
    Τώρα στην μικρή αυστριακή πόλη επικρατεί αναστάτωση, αφού οι τοπικές αρχές αποφάσισαν στο «σπίτι του τρόμου», όπως αποκαλούν πλέον το σπίτι του Φριτζλ, να εγκαταστήσουν πρόσφυγες, που έχουν καταφύγει στην πόλη και ζητούν άσυλο. Οι ντόπιοι κάτοικοι αντιδρούν με την απόφαση του τοπικού συμβουλίου, αλλά ο αντιδήμαρχος της πόλης δήλωσε στον Τύπο ότι καθώς δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος χώρος, στην κατοικία του Φριτζλ θα εγκατασταθούν τουλάχιστον 50 πρόσφυγες ενώ ο δήμος θα φροντίσει για την μεταφορά 150 κρεβατιών.
    Το «σπίτι του τρόμου» είχε τεθεί προς πώληση από τον διαχειριστή της περιουσίας του έγκλειστου αιμομίκτη προκειμένου να καλυφθούν χρέη του, αλλά δεν βρέθηκε κανείς να το αγοράσει και να διαθέσει το ποσόν των 200.000 ευρώ, που ζητούσε ο διαχειριστής.
    Αυτό το Σαββατοκύριακο εισήλθαν στην Αυστρία πάνω από 20.000 πρόσφυγες ενώ μόνο τις τελευταίες εβδομάδες μπήκαν στην χώρα 200.000 άτομα που ζήτησαν άσυλο. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι μόνο την Τρίτη θα έφθαναν στην Αυστρία 1.000 μετανάστες, οι οποίοι θα ταξίδευαν με τρένο από την Ουγγαρία μέχρι τα σύνορα των δύο χωρών και μετά θα συνέχιζαν με τα πόδια μέχρι να εισέλθουν σε αυστριακό έδαφος.

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Μετά το Νταχάου, το σπίτι του βιαστή: Φιλοξενούν τους πρόσφυγες στο σπίτι του Φριτζ στην Αυστρία Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top