• Latest News

    Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

    Συλλαλητήριο υπέρ των προσφύγων και κατά της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στην Ομόνοια

    Οι εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα, αλλά και η δίκη της Χρυσής Αυγής που συνεχίζεται στις 29/9, σε συνδυασμό με την πρόσφατη θλιβερή «επέτειο» των δύο χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οδήγησαν στη διοργάνωση συλλαλητηρίου την Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη, στην Ομόνοια στις 7μμ.

    Καλούν: ΚΕΕΡΦΑ, κοινότητες μεταναστών και προσφύγων, Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Δήμου Αθήνας, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της αριστεράς

    Στη σχετική ανακοίνωση η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή, τονίζει: «Να εμποδίσουμε τις κυβερνήσεις να παίζουν το χαρτί του ρατσισμού για να μετατρέψουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την χρεοκοπία των πολιτικών τους.

    Δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής να στρέψουν την δυσαρέσκεια σε ρατσιστικό κυνηγητό των προσφύγων. Η θέση των νεοναζί δολοφόνων που ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι βαθιά στη φυλακή. Τώρα να συνεχίσει η δίκη χωρίς τις μεθοδεύσεις που σπρώχνουν για να πέσουν στα μαλακά. Να μιλήσουν επιτέλους η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

    Το συλλαλητήριο στις 25 Σεπτέμβρη είναι μόνο η αρχή για να κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια στις δολοφονίες των προσφύγων και να απομονώσουμε τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής».



    Με ψήφισμά της η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, δηλώνει τη συμμετοχή της σε σειρά αντιφασιστικών – αντιρατσιστικών δράσεων. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στη μάχη ενάντια στους εκβιασμούς των Τραπεζιτών δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο για άπλωμα της δημαγωγίας της Χρυσής Αυγής, μιας εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, που μέσα στη κρίση επιχειρεί να ξεφύγει από την απομόνωση, φορώντας τον μανδύα του «νόμιμου πολιτικού κόμματος». Καταγγέλλουμε όσους τη διευκολύνουν, δίνοντας της τηλεοπτικό χρόνο στα ΜΜΕ και την κρατική τηλεόραση.

    Η συντριβή των ναζί στην Ελλάδα θα στείλει μήνυμα σε όλη την Ευρώπη πως η απειλή του φασισμού μπορεί να τσακιστεί. Ο κοινός αγώνας, όπως αναπτύχθηκε με τις συντονισμένες αντιφασιστικές διαδηλώσεις, στις 21 Μάρτη, σε μια σειρά από πόλεις έδωσε ώθηση στο νέο κύμα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό, με κινητοποιήσεις σε εκατοντάδες πόλεις υπέρ του ΟΧΙ. Μαζί μπορούμε να τσακίσουμε τη λιτότητα, το ρατσισμό και τους ναζί! Για αυτό ετοιμαζόμαστε για την επόμενη διεθνή μέρα δράσης, στις 19 Μάρτη 2016.

    Παλεύουμε για ανθρώπινη υποδοχή στους πρόσφυγες των πολέμων, το δράμα των οποίων ζούμε έντονα αυτές τις μέρες. Οι μαζικές ροές μεταναστών οφείλονται στην ένταση της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού, με τη δημιουργία και αναζωπύρωση παλιών εστιών πολέμου στα πλαίσια των ανταγωνισμών των κεφαλαίων για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους, σε συνθήκες συνεχιζόμενης ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας αφού το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα παράγει φτώχεια, ανεργία, πολέμους και ξεριζωμένους.

    • Καλούμε στις κινητοποιήσεις της δεύτερης επετείου της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, 25/9, 7μμ Ομόνοια και πορεία στη Βουλή.
    • Στηρίζουμε τις δράσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

    Συμμετέχουμε στην Αντιφασιστική Συνάντηση, 10-11 Οκτώβρη 2015, Αθήνα, Γήπεδο Ρουφ, Πειραιώς και Π. Ράλλη (Πανελλαδική συνέλευση και Διεθνής Αντιφασιστική Συνάντηση)».
    πηγή

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Συλλαλητήριο υπέρ των προσφύγων και κατά της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στην Ομόνοια Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top